08 Eylül 2010, 00:51:40
News:
  Sayfa: [1] 2 3 ... 6
Yazdır
Gönderen Konu: Sapanca Gölü  (Okunma Sayısı 9193 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
budak
Editör
Lüfer

« : 07 Temmuz 2008, 10:57:27 »

sapanca gölüne dalan var mı ?

Yaw ben neden hep su altında sırıtıyorum :-) Mutlu dalislar...
burak
Editör
Mavi Köpekbalığı

hayat suda başladı

« Yanıtla #1 : 07 Temmuz 2008, 11:04:02 »

yılan varmış orada...
işim olmaz.
budak
Editör
Lüfer

« Yanıtla #2 : 07 Temmuz 2008, 11:19:25 »

Yok yaw  ben orada  sahilde yüzdüm kordon boyunda yılan mılan görmedim..  Suyu çok temiz içme suyu olarak kullanılıyor zaten..Sahilden girdiğim halde birden derinleştiğinden dibi seyredemedim fazla..  Onnu bunu bilmemde sapanca güzel yer..   Atlar trene giredim kafam estiğnde.. Yılanı ben bir kere gördüm oda hayatımın ilk dalışıydı.. Marmaranın karadenizle birleştiği bir yer var askeri bölge. Aşıkları çıktığı bir tepe var onun hemen arkasında. orada girmiştim.. İst üni. sualtı bölümü öğrencileri dalıyor orada.. ben orada dalışı öğrenirken görmüştüm bundan12  yıl önce.. yılanlar zaten insandan kaçıyor.. Ama benim gördüklerim ufaktı..  kıvrıla kıvrıla ilerliyorlar seyretmesi bile bana hoş gelmişti.. ısırıyormu onlar ??

burak
Editör
Mavi Köpekbalığı

hayat suda başladı

« Yanıtla #3 : 07 Temmuz 2008, 11:26:47 »

budak sanırım senin sözünü ettiğin yer poyraz 3. koy
şimdi oraya gitsen o sahile inemezsin
oraya yeni lojmanlar yaptılar.
be  de denizde ilk yılanı orada görmüştüm.
sorun onun ısırması falan değil benim fobim. ben çıldırırım suyun altında manyak manyak şeyler yaparım. bıçağımı çekip sağa sola sallarım Kahkaha

bu arada sapancada normal yüzen insanlar bile orada yüzerken ellerine kollarına yılanların sarıldığını ama zehirsiz olduğunu söylüyorlar.
belki senin girdiğin zaman onların olmadıkları bir zamandı.
sen yinede dalacam dersen ben seni tutmayayım.
BALIKADAM
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #4 : 07 Temmuz 2008, 11:33:34 »

sapanca gölüne dalan var mı ?

ben SAPANCA GÖLÜne daldım...o zamanlar SEKA KAMPI vardı...şimdi  varmı bilmiyorum.zemin kumluk balçık bir göl...turna ( OKLAMA )  SAZAN  balıkları, KIZILKANAT,ve tanımadığım bir kaç tür balık gördum.evet su yılanlarıda var gölde.

seka kampı gölün kuzeydoğu köşesinde kalıyor.birde sapanca kıyısında askeri kamp vardı ordada daldım...ayrıca sapancanın YÜZEVLER  dedikleri bölgesinde ( ADAPAZARI YOLU ORASI ) daldım.kıyıda suni kayalıklar var.derinlik 0-1 metre civarı başlıyordu.bu anlattığım 3 çeşit yerdede aynı şeyler var..zemın kumluk balcık ve uzun yaprak yosun...

gölün hikayesi  cok ilginç.buraya yazmama gerek yok kesın nette vardır...

malum tatlı su olduğu için kemerden en az bir kursun eksiltilecek....yer yer botanik bahçelerine benzeyen kısımlarda çaparize olayına dıkkat edılecek vsvsv.gormemiş olanlar için sadece merak...onun dısında en fazla kurumuş pulların ıslatılacağı bir dalış bölgesi SAPANCA GÖLü...

Göl kıyısındaki bazı tesislerde hoş vakit geçıyor.ismi şimdi ne dir bilemiyorum o zamanlar RAHMETLİ NAZMİ AMCANIN işlettiği ÖZKUM TESİSLERİ,KUMBAZ AHMET lakaplı bir abimizin KUMBAZ TESİSLERİ,vakıf otel vsvsv...dedim ya şimdiki durumu bilemıyorum.
        Eğer SAPANCAya giderseniz dönüş zamanı karnınız acıktığında azıcık sabredin ve MAŞUKİYEde  mutlaka ALABALIK yiyin...bir çok dükkan açıldı yukarıda...fakat siz GAVUR ALİ Yİ BULUN orda guvecte tereyağlı alabalık ve diger herşeyin tadına varın...

benden bu kadar...şimdilik ancak bunları hayal edebildim... Dil çıkaran

kadir bey, mustafa bey, şükriye hanım...kadir beeey !
budak
Editör
Lüfer

« Yanıtla #5 : 07 Temmuz 2008, 12:50:00 »

Sapanca gölünüde sandal kiralamıştım ve gölün ortasına kadar geldim. Kordon tarafındaki yerin ortasına tabi  :-) Bir yağmur bastırdı biryağmur bastırdı aman Allahım..  tepeme yıldırım çakacak diye korktum. donuma kadar sırılsıklam ıslanmıştım.. Ne gündü ama.. Masum çarşaf gibi oluyor suyu . Sapamnca gölünün altında yerleşim varmış eskiden. cami varmış falan diye okududum ama o yazıyı bulamadım şimdi.

BALIKADAM
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #6 : 07 Temmuz 2008, 14:19:46 »

resimler çok hoş teşekkürler Budak.

kamp gölün kuzey BATI köşesinde özür dilerim.sağım solum karısmıs    Kahkaha

miracle
Administrator
Lüfer

Türkiye'nin Dalış Portalı

« Yanıtla #7 : 07 Temmuz 2008, 16:19:31 »

Konuyu bolup olmasi gereken yere tasidim, muhabbetiniz bol olsun Gülümseme

ScubaTR
Türkiye'nin dalış portalı !
burak
Editör
Mavi Köpekbalığı

hayat suda başladı

« Yanıtla #8 : 07 Temmuz 2008, 16:45:12 »

kusura bakma miracle.
zaten o tanganikan mıdır nedir oraya gidemezdik hiçbirimiz Gülümseme
dibimizde yılan dolu sapanca varken ne işimiz olur orada.
budak en son ne zaman daldın sapanca da?

Aslında ben sapancadan daha çok poyraz 3. koyda dalmanla alakadarım.
İstanbul' da dalmayı en çok istediğim yer orası.
gemilerin giriş çıkış yeri olması açısından biraz sakat ama
Geçenlerde zıpkınla avlanan bir dr orada tekne kazasında öldü biliyorsunuz.
Orada ne yapabiliriz? burnumuzun dibindeki o yerde nasıl dalabiliriz bunu da programlamaya ne dersiniz?
BALIKADAM
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #9 : 07 Temmuz 2008, 16:48:46 »

Burak doktor neden nasıl ölmüş acaba haberın varmı?dalış kazalarını biliyorsak ayrıntılı yazalım bence...örnek teşkil etsin...basımıza gelebilir...

kolhet
Global Moderator
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #10 : 07 Temmuz 2008, 16:50:53 »

ben dalarım sapanca gölüne amaaaa...yalnız deil...burak bende çift bıçak var...kalkan da alırız....savaşa gideriz..Gülümseme

YİĞİT ADAM KURDA BENZER..BESLEYEREK KAFESTE TUTAMAZSIN..DAİMA ORMANA GERİ DÖNER
kolhet
Global Moderator
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #11 : 07 Temmuz 2008, 16:52:26 »

şu sapanca gölünün hikayesini yazınız..aratmayın....lütfen...nette aranacaksa burada olsun hikayesi buradan öğrensin insanlar

YİĞİT ADAM KURDA BENZER..BESLEYEREK KAFESTE TUTAMAZSIN..DAİMA ORMANA GERİ DÖNER
burak
Editör
Mavi Köpekbalığı

hayat suda başladı

« Yanıtla #12 : 07 Temmuz 2008, 16:55:47 »

Burak doktor neden nasıl ölmüş acaba haberın varmı?dalış kazalarını biliyorsak ayrıntılı yazalım bence...örnek teşkil etsin...basımıza gelebilir...
http://www.scubatr.com/index.php?option=com_smf&Itemid=62&topic=1655.0
Dalış kazaları başlığı altında toplayalım isterseniz bu konuları.
burak
Editör
Mavi Köpekbalığı

hayat suda başladı

« Yanıtla #13 : 07 Temmuz 2008, 16:59:05 »

Sapanca`nın kıyıları, doğuda Sakarya ili, batı ucunda Kocaeli İlinde kalır. Havzası 252 km2`dir. Yüzölçümü 47 km2`dir. Doğu-batı uzunluğu 17 km`dir. Kuzey-güney genişliği 5 km olup yüzeyin denizden yüksekliği 31 m`dir. En derin yeri 61 m`dir.

Elektrik İşleri Etüt Dairesi tarafından ölçmelere göre, gölün suyu kış ve ilk bahar aylarında yükselir, sonbahara doğru alçalır. İki seviye arasında 70-90 cm, bazen 120-130 cm fark görülür.

BALIKADAM
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #14 : 07 Temmuz 2008, 17:12:32 »

ya arkadaşlar şaka maka  ciddi  dıyorum...ben orada hep  korkmusumdur...hani  ürkmek falan değil..ciddi anlamda korkmusumdur...belkide  küçüklüğümden beri  duyduyğum boğulma olayları  ve goldekı malum efsane ...

kısacık yazayım madem Budak denk gelmemiş nette:

vakti zamanında ihtiyar bir adam ( bu ermişmiş ) köye geliyor ve insanları sınıyor gorevlı olarak...dilenıyor  yardım istiyor  vsvsvs...
     bakıyorki köyden hiç kimse en ufak bir insanlık belirtisi sergilemıyor.( zaten boyle olduğunu Yaradanda biliyor ama vesile edecek ya  bişeyleri...)  hey Allahım burda  ınsanlık namına bir tek şey kalmamış...Sen bilirsin ama "helak et bunları " diyor...Ve sular seller basıyor o köyü....

zaman zaman köy camisinin minaresinin   (GOYA ) sonbahar aylarında suların 50-150 cm cekilmesıyle  ALEMi  suyun ustune cıkıyormus... (!)kışın ve bahara doğru dağlardan gelen sularla yukselıyor golun suyu...

ve  esas  bombayı patlatıyorum  (  inanın doğru yalan...kulakları cınlarsın belkide Babacım benimle  eğlenmiştir  yada  korkupta oralara gitmemem kendince bir çare bulmustur.)...

Benim aslan babam askerdi emekli oldu...hayatı  ucmakla gecti...bazı eğitimler için (  sonar sarkıtıyorlarmış )  SAPANCA GOLUNE GIDERLERDI...yuksekten bakılınca sular çok  dalgalı çırpıntılı değilse KÖYÜN SİLÜETİNİ   görürlermiş...

hıkaye bu işte arkadaslar bildiğim kadarıyla....dediğim gibi  ben korkuyorum ordan...en karanlık ay ışıgı bile olmayan zamanlarda acık denızde gece dalısında ürpermıyorum bile cok fazla...ama SAPANCA GOLUNDE GUNDUZ VAKTI ÜÇ BEŞ KULAÇLARDA KALBİM GUM GUM ATTI HEP...

başınızı ağrıttım özür dilerim arkadaslar...beni 20 seneden daha fazla gerıye ***urdunuz...

Sayfa: [1] 2 3 ... 6
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: