sapanca gölüne dalan var mı ?
ben SAPANCA GÖLÜne daldım...o zamanlar SEKA KAMPI vardı...şimdi varmı bilmiyorum.zemin kumluk balçık bir göl...turna ( OKLAMA ) SAZAN balıkları, KIZILKANAT,ve tanımadığım bir kaç tür balık gördum.evet su yılanlarıda var gölde.
seka kampı gölün kuzeydoğu köşesinde kalıyor.birde sapanca kıyısında askeri kamp vardı ordada daldım...ayrıca sapancanın YÜZEVLER dedikleri bölgesinde ( ADAPAZARI YOLU ORASI ) daldım.kıyıda suni kayalıklar var.derinlik 0-1 metre civarı başlıyordu.bu anlattığım 3 çeşit yerdede aynı şeyler var..zemın kumluk balcık ve uzun yaprak yosun...
gölün hikayesi cok ilginç.buraya yazmama gerek yok kesın nette vardır...
malum tatlı su olduğu için kemerden en az bir kursun eksiltilecek....yer yer botanik bahçelerine benzeyen kısımlarda çaparize olayına dıkkat edılecek vsvsv.gormemiş olanlar için sadece merak...onun dısında en fazla kurumuş pulların ıslatılacağı bir dalış bölgesi SAPANCA GÖLü...
Göl kıyısındaki bazı tesislerde hoş vakit geçıyor.ismi şimdi ne dir bilemiyorum o zamanlar RAHMETLİ NAZMİ AMCANIN işlettiği ÖZKUM TESİSLERİ,KUMBAZ AHMET lakaplı bir abimizin KUMBAZ TESİSLERİ,vakıf otel vsvsv...dedim ya şimdiki durumu bilemıyorum.
Eğer SAPANCAya giderseniz dönüş zamanı karnınız acıktığında azıcık sabredin ve MAŞUKİYEde mutlaka ALABALIK yiyin...bir çok dükkan açıldı yukarıda...fakat siz GAVUR ALİ Yİ BULUN orda guvecte tereyağlı alabalık ve diger herşeyin tadına varın...
benden bu kadar...şimdilik ancak bunları hayal edebildim...