11 Eylül 2010, 01:38:32
News:
  Sayfa: 1 2 [3]
Yazdır
Gönderen Konu: Sigara (tütün) içimi Ve Dalış  (Okunma Sayısı 2336 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MaK
Hamsi

« Yanıtla #30 : 18 Ağustos 2009, 01:04:55 »

Sigaranın hava tüketiminde de etkili olduğu kesin gerçek ama tek etkili faktör değil tabiki. Sigara içen biri için çok hava tüketir demek yanlış olur. Saydığın gibi bir çok neden var. Sigara kullanan insanlarda vücuda oksijen iletimi azaldığından çoğunlukla fiziken hissedilmesede oksijen yetersizliği görülüyor. Solunan hava miktarı artıyordur sanırım. Ben kendimde bunu hissediyorum zaman zaman. Benim 2 yıldız sonrası tecrübem çok fazla değil. 12 dalış filan yaptım 30 civarına. Elimdeki veri yetersiz. O nedenle havayı ne kadar az kullanıyorum tam bilmiyorum ama şimdiye kadar sırıtmadım hiç Gülümseme
burak
Editör
Mavi Köpekbalığı

hayat suda başladı

« Yanıtla #31 : 18 Ağustos 2009, 08:38:18 »

En tehlikeli şeyde havayı az harcayacağım diye düzenli nefes alıp vermeyi bırakıp nefesini tutmak.
Herşeyden önce böyle bir durumda yüzerliğinizi kaybedebilirsiniz. Ciğerlerimiz bir nevi bc nede olsa. Diğer taraftan aşırı başağrısı yapar.
Alıştıkça sakinleştikçe nasıl olsa azalır tüketim. Veyahut çok tüketin ne olacak. Hiç birşey canınızdan önemli değil. Çekin havayı bol bol masraftan kaçmayın. Altı üstü hava bu Gülümseme)
shark_attack
CENK
Lüfer

« Yanıtla #32 : 26 Şubat 2010, 12:21:27 »

Havayi tutmamasi gerektigini bilmeyen yoktur sanirim zaten bu dalisin altin kurali yuzeye cikarken tutulursa gaz embolisi (dalis hastaliklari icinde en olumcul olani) herhangi bir seviyede tutuldugunda ise derinlikle artan orana bagli olarak dokulardaki oksijen acligindan dolayi ani solunum (hiperventilasyon) hissi uyandiracagindan tehlikelidir
burak in dedigi gibi alti ustu hava bu emin gitsin Gülümseme zaten nargileyle dalis yaptigimiz icin hava bitermi endisesi tasimiyoruz Gülümseme

MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR...
BALIKADAM
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #33 : 24 Mart 2010, 02:56:04 »

3 aydan berı sıgara içmiyorum...

bıraktım mı ?
İnşallah bırakmısımdır...  -amin-

herkese ozlem ve selamlarımı ıletmek ısterım...

kadir bey, mustafa bey, şükriye hanım...kadir beeey !
Re_Death
Tolga
Lüfer

« Yanıtla #34 : 24 Mart 2010, 05:13:19 »

nerelerdesin sen hiç sesin soluğun çıkmıyo
BALIKADAM
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #35 : 24 Mart 2010, 09:12:18 »

nerelerdesin sen hiç sesin soluğun çıkmıyo

yılbasına bir hafta kala ÜRKÜNÇ sancılarla acil servıse tasındım durudum gunde EN AZ ıkı kez...

sonra bana PANKREATIT teşhisi konuluverdi ve yılbası aksamı acil olarak amelıyat ettıler...
20 gun yoğun bakım vs derken servıse alındım ama ...işte aması var olmaz olası var...
23 subatta bir amelıyat daha haydiiii...
bir 20 gun daha yoğun bakım kendını bılmeden uyutulmaklar sondalar direnler hortumlar...TAM NARGILECİ olduk ister gül ister ağla...

en ufak bir iyilik hissetmeden oylece yattım bir hafta    eveline    kadar...hastane tam bir kabus oldu benım için...şayet narkotik tarzdaki ağrı kesiciler icat edilmemiş olsaydı ve hamdolsun islam olmasaydım YEMIN EDERIM en az elli defa canımı almanın bir yolunu buldum orda.planlarım cok hazırdı...tövbe olsun sırası gelmişken yine...

gecen gun yıne bır sabah doktorlar viziteye gelmişlerken  " istersen senı bir sure eve yollayalım " demesınlermı ?!  Vallahi bir gun daha kalacak direncim yoktu artık ...

son tahlıllerın normal cıktıgını soyledıler...nolur gıdeyım dedım...geldim işte...
ama agrılarım ANNNNCAK  feryat etmeyecek derecede hala oluyor...yazıyı okuyan herkesten dua rica edıyorum...dun aksam yine servıse zor attım kendımı...bir narkotık ıgne ve yıne agrı kesıcı katkılı bır serumu bitirip tekrar eve geldım...

senın hastalıgın bu ! agrın ve sıkıntın olacak diyor profesor...
ne de kolay şıp diye soyleyıverıyor...
Ben bir ümitle yineliyorum...
Hocam tamam uzun sürecek razıyım...şu agrılarımı yok etsek yokmu mumkunu ??
Agrı olsun evladım o onemlı degıl...onemlı olan senın ıyılesmen...

ne diyeyım dıyebıleyım...

drujba
Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : 24 Mart 2010, 09:39:28 »

geçmiş olsun acil şifalar dilerim .umarım  herkes cigarayı bırakır .
kolhet
Global Moderator
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #37 : 24 Mart 2010, 10:38:21 »

geçmiş olsun ayhan kaptan...hastalık da hastane de zordur..yatan bilir

YİĞİT ADAM KURDA BENZER..BESLEYEREK KAFESTE TUTAMAZSIN..DAİMA ORMANA GERİ DÖNER
BALIKADAM
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #38 : 24 Mart 2010, 10:51:16 »

Osman abi sagol...Sigara işi gercektende fena.Şu an içmiyorum dıye degıl ben eskıden berı sıgara kullanan kişiyi zavallı gormusumdur.Parayı ver saglıgı ver...öksür aksır tıksır...makınanın her tarafı eh işte kıvamında calıssın...Hatta bazen calısmasın...akıl işi degıl...

Taragay tesekkurler sagolasın...Bak ınankı sen bana kaptan dedıkce ezılıyorum...5 tane düğümle on tane dalısla kaptan olmak kım ben kım be abıcım...inankı cıddıyım...ınsan eksıgını kusurunu en ıyı kendı bılıyor...ınankı miçoluga adayım...dalış dersek KAFAMDAKI STANDARTLARa uygun sınavdan gecemeyecek bir TEK YILDIZ BALIKADAM adayıyım...Yemın ederım yazdıklarım tevazu degıl.

nazarınızda layık gorunebıldıgım için gururluyum en fazla...
Hastane ?

Ah babam vah babam...

kolhet
Global Moderator
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #39 : 24 Mart 2010, 10:54:24 »

sigarayı bırak eğer hala içiyorsan tabi...dayım o meret sebebiyle öldü..ama adam son nefesine kadar da içti..tiryakilerin durumu farklı elbet ..Allah kurtarsın diyim

BALIKADAM
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #40 : 24 Mart 2010, 10:57:11 »

tam üç aydan beri içmiyorum...

kolhet
Global Moderator
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #41 : 24 Mart 2010, 10:58:58 »

eh bu da bi başlangıç..babam ba ameliyat olduktan sonra aniden bırakmıştı..zaten öyle bırakılıyor..azar azar bırakılmıyor...devamını dilerim

Sayfa: 1 2 [3]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: