11 Eylül 2010, 01:04:20
News:
  Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: salyangoz  (Okunma Sayısı 1769 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
denizersunu
Mavi Köpekbalığı

« : 02 Mayıs 2009, 22:48:17 »

geçen hafta marmara ereğlisindeydim bi haftalık bir iş için.
botaş ın sahasında daldık,birde fabriaknın içindeki borulara girdik.yasak bölge olduğu için salyangoz ve balık çok fazla.bir kaç salyangoz atmış arkada çıkarken cebine,ben de yemek istedim.baktım yanımda ne tava ne tencere var.çıkardım bıçağımı temizledim bir güzel kestim etrafını bembeyaz eti kaldı.
çiğ olarakta çok lezzetli.
tarifi de beş dakika önce patella yedirdiğim bir arkadaş verdi.
burfak
Burak
Orkinos

« Yanıtla #1 : 03 Mayıs 2009, 02:40:45 »

çiğ olarak mı?
valla pişmişin tadını epey merak etmeye başladım burada dönen muhabbetten sonra da, çiğ olarak istemem sanırım.

aquaholic
kolhet
Global Moderator
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #2 : 03 Mayıs 2009, 12:31:57 »

valla ben pişmişini yedim iğneada da...soğan ve domatesle...harikaydı...salatası varmış bi de yumurtalı..çok methettiler

YİĞİT ADAM KURDA BENZER..BESLEYEREK KAFESTE TUTAMAZSIN..DAİMA ORMANA GERİ DÖNER
DiveMaster
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 03 Mayıs 2009, 13:03:59 »

Balıkadam bi tarif versin hemen.. Gülümseme

ersun, biz onu kabuğu ile ateşe atardık, kendi suyu ile pişerdi. harika oluyordu.. Göz kırpan

çiğ iken, limonla yedim. fene deildi..
BALIKADAM
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2009, 16:03:39 »

kabuğu ile ateşe atardık, kendi suyu ile pişerdi. harika oluyordu.. Göz kırpan

aynen ! 

Bu şekılde tıpkı midye gibi işi bitiren de var.Limon burda da çalışıyor ...Zevke göre...varsa baharat falan...
    Salyangozu önce kaynatıyorlar.Kabugundan kolayca cıkıyor.Sonra diğer püsürlerini ayıklayıp bildiğimiz ET SOTE gibi pişirmek mumkun...
    Aynı malzemeyi ızgara yapanda var...Buna da ÇOBAN KAVURMA diyelim...TAVAda yaparsak...

Gecen seneye kadar ben ağzıma sürmedim...İğne ada gezisinden sonra GAZa gelip denedim.Ama yalan yok fazla hoşlanamadım.Belki de içine koydukları avuç avuç pul biber ve yetmez gibi acı yeşil biberlerin yüzündendir.En harbi Urfa'lının elinden çiğ köfte yedim ama bu kadar ağzım yanmadı gerisini siz hesaplayın.Bu kadar da acı konmaz bilader ya   insan yicek bunu ! iki çatal aldım...ilk çataldan sonra bir kaç saniye bekleseydim ikinciyi almazdım.Sadece acı değil her taraftan başarısızdı...acele edildi...etler KIYIR KIYIR...malzemelerin alakasız zamanlarda tencereye atılması, su kalmadı diye eklenen suyun SOĞUK  olması vsvs...Pişmiş AŞa su konmaz...ben uydurmadım bu lafı...haldır huldur tarhana bulgur bi yemek...Limanın emektar köpeği KONT vardı...O bile nazlandı daha ne diyeyim....

Etler temizlendikten sonra TERBİYE  edilmeli bence...güzelce baharatlı limonlu sirkeli bir terbiye...bir kaç saat durmalı...ondan sonra KISIK ATEŞte pişirilmeli.Tencerenin kapağı aralık olmalı...koku uçmalı...acele etmemeli...

Bu iş en az iki saat sürmeli   Göz kırpan

kadir bey, mustafa bey, şükriye hanım...kadir beeey !
drujba
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2009, 19:21:16 »

Etler temizlendikten sonra TERBİYE  edilmeli bence...güzelce baharatlı limonlu sirkeli bir terbiye...bir kaç saat durmalı...ondan sonra KISIK ATEŞte pişirilmeli.Tencerenin kapağı aralık olmalı...koku uçmalı...acele etmemeli...

Bu iş en az iki saat sürmeli   

BALIKADAM haklısın ben Sicilyada ( anlatmıştım ) bi kabuk toplayan  tekneyle daldım , orda 1 gece kırmızı şaraba içine birazda adanın adını bilmediğim otlarından atıp bekletiyorlardı..ama yemedim nasıl oluyor bilmiyorum..
BALIKADAM
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #6 : 03 Mayıs 2009, 19:52:11 »

Abi sinmiyor içme yalan yok...Salyangoza kadar daha neler var...Midye dısındaki kabukluların hiçbirine ısınamadım. Çok küçük yaşlarda alıştığım için olsa gerek  yiyebiliyorum.Kırk yıl yemesem aklıma gelmez hiç biri.Kerevitmiş pavuryaymış istakozmuş...benden uzak olsun.Bir kere ismi sakat..SALYANGOZ  Kararsız  sümüklü böceğin dalgıç olanı işte   Sırıtan

ille de balık derim.

kolhet
Global Moderator
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #7 : 03 Mayıs 2009, 21:56:06 »

bi de şu bodrum ratafta büyük ebatta midyeye benzeyen kabuklu vardı bayağı büyük kahverengi..sahi o nedir babm hastasıydı onun...bizim sahillerde istiridye çıkıyormu...

drujba
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 03 Mayıs 2009, 22:12:50 »

Balıkadam , şimdi 1 dakka  dur , istakoz helede böcek denince vede onu iyi pişirip mayonezini iyi hazırlanmışsa işte onun tadı hiç bişeyde yoktur..
Kendime ait resimleri buraya koymak istemiyrum reklam yapıyo hesabı olacak ama sana yıllar önce Marmara Ereğilisinde açıktaki Çakar da 3 kg bi istakoz çıkarmıştım teknede güvertede  resmim var bunu bi şekilde göndereyim ...

Ben böceği hep tercih ettim o uzun kıskaçlarıyla görünümü ve lezzeti  daha iyi gelirdi bana..Pavurya bile eğer mayonezi iyi yapabiliyorsan  kıskaçları kırıp o bembeyaz etin lezzeti güzeldir..İkiside derin canlıları..hele prens adalarının derinliklerindekiler..

Ersin Süeren abi yazdı geçende Boğazdan Akıntı burnundan koca koca mavi istakozlar aldığını (5 kg ) ve Saros dan çok uzun antenli böcekler çıkarırlarmış. ve dediki bunların hep böyle gideceğini düşünüp belgelemedik..
BALIKADAM
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #9 : 03 Mayıs 2009, 22:27:41 »

Yok abi eksik oldu..içime sinmiyor demek ıstedım...içimize sinipte bunların yanından gecemeyecek lezzetler de var tabi...

Abi lafı geçmişken REKLAM konusuna değineyim.Senin için reklam yapıyo deseler ne yazar demeseler ne yazar ? Sen uygun gördüğün şeyleri bize anlatır hem gösterırsen mınnettar kalırız.

kolhet
Global Moderator
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #10 : 03 Mayıs 2009, 23:11:50 »

abi sen fotoları gönder..biz bakarız..

drujba
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 04 Mayıs 2009, 09:00:20 »

Daha çok büyüklerimiz var onlar varken bizim 70 li jenerasyona daha  çok var, hem kendimi yazacak değilim . Ben öldükten sonra veya bu işi bıraktıktan sonra fotoları kolhet'e gönderirler o yazarsa birşeyler yazsın.

Deniz Magazin dergisinde Orhan Sevim ağabeyimiz için roportajı yapan eski federasyon başkanı , Türkiyenin en eski dalgıcı demiş   hem üzüldüm daha eskiler için hemde güldüm.
Orhan abi çok iyi bir sporcu ve balıkadamdır ama bu işte en eski değildir.. yapmayın Allah aşkına.. ilklerin içinde sağ olanlar var
bir Metin Sutuna 'ya bir Baskın Sokullu'ya bir Tosun Sezen'e Aret Hovagimyan'a,rahmetli Teoman Ergene'ye Çetin Uluocak'a ayıp olur sonra..
Ayrıca Tırhan Oktay ,asistan filan değidi l Kurbağa Adamlar Kulubünün teknik başkanıydı...
Federasyonun ilk kurucu başkanıda Av. Haluk Öztap tır ..sağ olduğunu öğrendim uzun ömürler diliyorum..

Burada her ne yazıyorsam ,birkaç kaynaktan doğrulanmış bilgiye ve belgeye dayandırıyorum.
Aksi halde şüphelendiğim çok şeyi doğru olduğuna inansam dahi yazmıyorum.
Çünkü ben gazeteci değilim işin ajitasyon ,sansasyon yanı beni ilgilendirmiyor ,hiçbir yazımı belgesiz yazmam.
Örneğin Capt.Dalgıç Ersin Süeren ağabeyimizin dalgıç belgelerini bile koydum bundan sonra yazacaklarımınkileride koyacağım.   Oda en eskilerdendir yaşayan tarihtir...
drujba
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 31 Ağustos 2009, 12:18:44 »

Bölgemizin en ünlü salyangozcularından Rambo Halit Usta bu sabah uğradı , hayırdır niye buralardasın Sinop civarı çalışmıyormusunuz salyangoza diye sordum.
Sinop-Kastamonu-Zonguldak kıyılarında bu sezon poyrazdan esen rüzgarların getirdiği deniz soğuğu yüzünden  deniz suyu  sıcaklığı inanılmaz derecede düştü sular  buz gibi dayanılmaz bir soğukta çalışamıyoruz dedi.
Biraz bölge hakkında detay ver dedim  sıraladı , Kurucaşile, Cide ,Fakaz , Doğanyurt, İnebolu ,İlişi, Türkeli , Abana ,Ayancık,Sinop İnceburun arasında kristalize soğuk su tüm deniz canlılarını perişan etmiş durumda , salyangoz , levrek , eşkine hatta 70 -80 m lerde yaşayan mezgit ve barbun balıkları su üstü yaptığını görmüş.
Balıkçılar bu durumlarda bu soğuk su dalgasının geçmesini bekliyorlar. Helede şu an palamut yavrularını etkiliyor.
1 Ağustos-30 ağustos arası 1 ay deniz soğu yaptı ve bu  sezon palamutta bu bölgede zor gibi dedi..
Karayelin esmesini bekliyorlar , karayel esince su ısınıyormuş halbuki Karadenizde dalgıçlar içinde karayel dalışa izin vermeyen ve suyu bulandıran tek rüzgar..  kolay gelsin dedim üzgün üzgün  yürüdü gitti..
shark_attack
CENK
Lüfer

« Yanıtla #13 : 26 Şubat 2010, 12:27:39 »

bi de şu bodrum ratafta büyük ebatta midyeye benzeyen kabuklu vardı bayağı büyük kahverengi..sahi o nedir babm hastasıydı onun...bizim sahillerde istiridye çıkıyormu...

Pena diyorlar o kabukluya  c.kale de cok gordum ben avcilar da dalarkende bir kac tane gormustum

MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR...
  Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: