11 Eylül 2010, 01:51:13
News:
  Sayfa: 1 [2]
Yazdır
Gönderen Konu: Sharm El Sheikh tavsiye  (Okunma Sayısı 2372 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kolhet
Global Moderator
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #15 : 22 Temmuz 2009, 12:21:40 »

Nautilus..bu gezi ne kadar tutar..suyun altınıda bi anlatsan yediğin içtiğin senin olsun gördüklerini anlat..neler var orada bilelim..

Osman abi dalmak günah değil Gülümseme...amas ebebsiz olarak... intihar edercesine kendini tehlikeye atmanın bi sorumluluğu olabilir..neticede bu can da bize emanet Gülümseme açıkçası çok bilgim yok o konuda...ben dalgıçlık yapan arap gördüm hemde burada Türkiye de...dalıyo adamlar..

aslında imkanım olsa 3 tarafı denizle çevrili bu yarımada ülkesinde dalışı bütün okullarda zorunlu ders.. yapardım:)..çok az biliniyo..eh ben bile 37 yaşımda başladım oda zorla..ama bi daldım..hayran oldum

YİĞİT ADAM KURDA BENZER..BESLEYEREK KAFESTE TUTAMAZSIN..DAİMA ORMANA GERİ DÖNER
nautilus
Lüfer

sualtı vesikalık foto

« Yanıtla #16 : 22 Temmuz 2009, 13:49:53 »

Bilmezmiyim sevgili nautilus kardeş , burda tartışılacak konu değil aslındada Taragay kardeşime bi sabah esprisi  yapayım dedim.. . onun ilgileneceği konular için  yakında büyük sürprizlerim olacak..
Gülümseme

Taragay abi, paket olarak tur 2200 Euroydu...ilk gün otelde konaklama sonraki günler teknedesiniz son güne kadar karaya ayak basmıyorsunuz.Teknedeki tüm ikramlar yiyecek içecek ücrete dahil.İstanbul çıkışlı idi Hurgadaya Sabiha Gökçenden kalkıyor uçaklar.Sualtı nasıl anlatılır bilmem ki...Her dalışta aslan balığı, müren, vatoz görmeniz garanti...mercanlar çok güzel benim adını bilmediğim bir sürü balık rengarenk hepsi...tabi beşiktaşlı balık da gördüm...bir kez kaplumbağa, manta ve köpekbalığı gördüm...dalışlarda eldiven kullanılmıyor.Aliminyum tüp vardı teknede.Anlatılmaz yaşanır diyorum...
drujba
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 22 Temmuz 2009, 13:50:19 »

Taragay kardeşim hadi son bişey daha söyliyim bu konuda eğer  Arap yarımadasının , Kızıldenizin etrafındaki ülkeler örneğin İzlanda , Norveç, Slovenya,Slovakya....  olsaydı , çoluk ,çocuk ,bebe,dede herkes dalıyordu. İtalyada belgeli dalıcı adedini biliyormusun ? bi öğren..
Niye müslüman ülkelerde hadi bayanları bıraktık (niye bırakalımki ?) erkekler niye bu kadar az ilgi gösteriyor ? daha doğrusu ilgisiz ?  git Mısır'a ve bu farkın sadece dalış değil her alanda olduğunu gör..
Hocam, bunu dedim diye inşallah kafir olmadım Gülümseme   İstanbulda ölürsem cenaze namazıma sen gel bari
benim gibi federasyonun koyduğu 30 m sınırını aşanlar bile bile ölüme gidiyorlar işte onların yatacak yeri yok  Gülümseme benim gibi küfffarlara uyma ,sınırı aşma  Kahkaha 

Taragay bu işe  geç başlamadın çok iyi bir başlangıçtı seninki çokta  iyide gidiyorsun..  50 sinden  sonra motorcu olan var ve az hata yapıyorlar risk almıyorlar.. 

Başka bir konuda okullara ders olarak koydurmak ? fikir harika ,işe Deniz bilimleri okutan tüm okullardan başlamak lazım ,hemde sadece balıkadamlık değil cankurtarma  DAN eğitimide almaları mecburi olmalı ..
ama olmaz niyemi ? biz oralara gelmedik daha..
Elektrik Elektronik vede haberleşme mühendisliği okuyan her öğrenci Amatör Telsizci olmalı ,bu mecbur tutulmalı, acil afet haberleşmesinde çok önemli görevler üstelenir bu çocuklar..
senin okulunda elektr.-elektronik müh. bölümü var hadi teklif et bakalım kabul görecekmi ?
Mert A sınıfı Amatör Telsizcidir okulda bu işi başlatmak istedi bu işin başkanı oldu ,sonuç malesef tutmadı ama dalış tuttu..
Bırakalım idealizmi ,  biz dalmamamıza bakalım  Gülümseme
kolhet
Global Moderator
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #18 : 22 Temmuz 2009, 16:08:35 »

Aşkolsun Osman abi :)senin hangi dalışın şuursuz ve sebebsiz:)...ben senin söylediğin bişeye istinaden dedim..sen zamanında ruslar için kızıldenizde en çok ölen dalıcılar ruslar demiştin...kafayı çekip 50-60 a iniyorlar sonuçta da tçıkamıyorlar ve çok tedbirsizler demiştin ben bunu kasdettim...yani şööle diyim araba kullamasını bilmeyen birinin sarhoş halde aşırı hız yapması gibi..eh canını hiçe saymak değilmidir...

Sualtı teknolojisi bölümü açılsın die rektörlüğe dilekçe verilmişti..ancak kabul mu görmedi YÖK ten mi döndü bilinmez yok şuan...

Müslüman bayanlara gelince..abi dalsınlar..ben teşvik edilmeli diyorum ve destekliyorum..ama bayanların dalmaması daha çok acaba köpekbalığı gelirmi...boğulurmuyum..vurgun olur mu tarzından bahaneler yüzünden...benim duyduklarım ..gerçi..erkeklerin bi kısmıda ööle...babam bu yaşta daldığım için önce galiz bi küfür savurdu.sonra..adam olamadın gitti dedi..kendisi de karadenizli bu arada

Sevgili Hülya bilgi için çok teşekkürler bu verdiğin fiyat tek kişi değil anladığım kadarıyla...umarım bizlerde gidebiliriz

unutmadan... ben düzenlediğimiz  gezilere..her kesimden dalıcı adayı ***ürdüm..bunların arasında o kişilerde vardı Gülümseme.........ve balıkadam oldular.hala dalıyorlar...tanıtım sorunu diyorum..görev bizlere düşüyor..yoksa insanımız dalar..her geçen gün sayımız artıyor..saygılar..Allah bizlere sağlıklı ve uzun ömür versin
« Son Düzenleme: 22 Temmuz 2009, 16:16:09 Gönderen: kolhet » Logged

drujba
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 22 Temmuz 2009, 18:05:28 »

Teşekkürler iyi dileklerin için .. amin diyoruz hep birlikte ..
nautilus
Lüfer

sualtı vesikalık foto

« Yanıtla #20 : 27 Temmuz 2009, 12:50:32 »

"Taragay abi, paket olarak tur 2200 Euroydu..." yazmıştım çok özür dilerim yanlış bilgilendirdim doğrusu 1200 € olacak.
kolhet
Global Moderator
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #21 : 27 Temmuz 2009, 12:56:24 »

teşekkürler sevgili Nautilus...herşey içinde ise makul bi fiyat bence..hele kızıldeniz olursa..ben derim ki...bu kışa ayarlama yapalım Dessat kefken adası sözü verdi hemde tekneyle...veeee...pembe kayalar...ne dersiniz...

Sayfa: 1 [2]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: