11 Eylül 2010, 01:55:21
News:
  Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 16
Yazdır
Gönderen Konu: 18 Nisan 2010 Neandros Ada dalışı ve scubatr  (Okunma Sayısı 6021 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
drujba
Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : 09 Mart 2010, 19:57:46 »

Neandros için katılım artıyor , işin en güzel tarafı birbirini hiç görmemiş insanların bir arada olacak olması ve yapılamamış scubatr toplantısının açık denizde yapılması..
O gün teknenin tamamen bize ait olacağıda işin diğer cazip yanı , hani  dalış bahane sohbet şahane hesabı..
Ersin Hocama hiç unutamayacağımız çok ilginç hikayeler anlattıracağım ..
genco73
Gümüş
**

« Yanıtla #31 : 10 Mart 2010, 00:53:45 »

Katılmayı çok isterdim ama maalesef tarih bana uymuyor..
drujba
Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : 10 Mart 2010, 08:44:21 »

sağlık olsun başka zaman bekleriz
burak
Editör
Mavi Köpekbalığı

hayat suda başladı

« Yanıtla #33 : 10 Mart 2010, 11:29:11 »

Öksürük geçti sesim kısıldı Gülümseme)))
İnşallah 18 nisan da da böyle bir terslik olmaz...

Bu arada Neandros 'a daha önce dalmış arkadaşlar biraz orayı anlatsa da herkezin içine şevk düşse...
Bir de konum olarak nereye yakın acaba?
drujba
Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : 10 Mart 2010, 12:15:13 »

Haluk Bey dalmış hemde bu tekneyle gitmişler .. Akşam Ersun'la konuştum bu toplantının İstanbul içi olması daha iyi oldu dedi..  teknede yani cafe gibi kısıtlı bir alanda biz bize oluşu daha iyi olacak ..

Burak valla seni sedye ile getiririm ama yine getiririm  Sırıtan  hadi geçmiş olsun..
drujba
Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : 10 Mart 2010, 20:45:51 »

Eski fotolara bakarken elime geçen  70 li yılların sonu, İTÜ Balıkadam kulubü ile gittiğimiz bir Neandros dalışından dönerken teknede ..  soldan 2. şimdiki federasyon yetkilisi Yılmaz Akyunus , İTÜ den  Faik Hoca , Nuri Hoca ve dalıcı öğrenciler..
O gün Faik Hoca adada bütün gün deniz kıyısında 2 adet Kidde kompresörle o sıcağın altında durmadan bütün gün  tüp doldurup öğrencilere yetiştirmeye çalışıyordu..
 bir öğrenci hocam bu tüpte 150 var deyince ulan burası Habaş mı diye azarlamasını ve gülmemizi hiç unutamayız..
burfak
Burak
Orkinos

« Yanıtla #36 : 10 Mart 2010, 21:42:45 »

Osman abi eski fotoğraflarda hep çiftli tüpler görüyorum. genellikle çiftli mi kullanıyordunuz? veya hep mi böyle dalıyordunuz?

aquaholic
denizersunu
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #37 : 10 Mart 2010, 22:22:37 »

ben tanerle neandros dalışında tanıştım,muhtemelen dalışın olduğu tarihte büyükada da çalışıyor olacağım,geçerken beni tekneden alır öyle devam edersiniz.
şaka bi yana o tarihte istanbulda olursam gelmek isterim.
burfak
Burak
Orkinos

« Yanıtla #38 : 11 Mart 2010, 00:32:34 »

alırız Ersun abi sorun değil. haftasonu da çalışıyorsunuz herhalde. dalış pazar olacak herhalde.

aquaholic
drujba
Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : 11 Mart 2010, 09:45:30 »

burfak , lafı ağzımdan aldın derlerya işte dediğin gibi  bende bi satır bunu ilave edecektim unutmuşum..
gerçektende o fotodaki tüplerin çoğu çiftli idi.
O yıllarda tekli tüp daha azdı desem doğruduır nitekim yaşayanlar bilir.. önde 2X 12 lt lik Aqua Lung ları (AL ) görüyorsun .
Hep daha fazla kalalım daha çok dalalım yada yarısını şimdi kullanırım yarısınıda 2. dalışta gibi düşünce içinde çiftli tercih edilirdi..
 çünkü kompresör yoktu , Caddebostan da  sonradan bizim Aktif te vardı.  Şahislarda  hemen hemen hiç yok gibiydi..Habaş a giderdik tüp doldurmaya.. Topkapıya gidip gelmek tüp doldurmak zordu bugünkü gibi herkesin altında araba yoktu . Hafta sonu Sarosa bir gün önceden minibüs kiralar giderdik ,minibüscü tüpleri ağırlıkları görünce verdiği fiyata pişman olur fark isterdi Gülümseme
Bi seferinde evhamlı bir yaşlı şöföre çattık Sarosa kadar ya  bu tüpler patlarsa nolcak benim çoluk çocuğum var diyip durdu tam Sarosa geldik yahu  patlarsa zaten sizde ölürsünüz dedi bizde rahatladık..
Tabiki eğitim sırasında kuluplerde çiftli ile değil , şimdi pek kalmıyan yada az kullanılan 10 lt liklerle öğrenirdik.
Artık 12 lt en yaygın tüp oldu.. iyi görmüşsün valla  gözünden kaçmamış..

Ersun'un gelmesini bende çok istiyorum , gerçek bir profosyonel , eğitimci ve bu sitenin en eski demirbaşlarından biriyle tanışmış olursunuz.. bu sektörde iş gücü ve iş ahlakı çok takdir ediliyor.. zor zanaattır sanayicilik
Sanayi dalgıçlığını başlıkla dalmayı He O2  yi anlattırırız..
  Ersun ,Marmaray gibi  her içinden geçtiğinizde hatırlayacağınız dünyanın sayılı projelerinden birinde emeği olan bir profosyoneldir..Ersin Hoca ve Ersun un  anlatacakları öyle bir güne sığmazya  .. uğrar alırız tabiki..
Taner
Lüfer

« Yanıtla #40 : 11 Mart 2010, 13:44:25 »

Ersun ile daldigimiz domuz kopekbaligi gormustuk, gecen yazda Hakan ile Neandros'ta daldigimizda bir tane daha gorduk; http://derintakip.blogspot.com/ videoyu firsatiniz olunca seyredersiniz.

Bu arada, Ersun cok gecmis olsun. Gelismelerden bizi haberdar et, lutfen.

Sevgiler,
Taner

TANER AKSOY
drujba
Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : 11 Mart 2010, 15:20:46 »

genco , Kaş söz konusu olduğunda anında gidiyorsun , İstanbul daha yakın gelip gitmek ve dalmak daha kolay ve ucuz.
 ahşamınan otobusa bindigin gibi  zabanan burdasın , pazar gecede biner pazartesi zabanan Angaradasın
aha yazdım seni listeye..
İlker'le binin arabaya , İstanbulda arabam yok yoksa gelir Haremden alırdım sizi ama servis var..
Karaköy iskelede eski Dalgıçlar Kahvesi (şimdiki Murat Büfe ) nin önüne  eline çantasını alan gelsin..
ismen davet edecek değiliz buranın müdavimleri için davetiyemi  bastıralım..   asıl amacım şu yapılamayan İstanbul toplantısını çok uzun aradan sonra hemde teknede yapmak..
 Taner , umarım bizde görürüz şöyle derin tarafında biraz ineriz  ne dersin..
Re_Death
Tolga
Lüfer

« Yanıtla #42 : 11 Mart 2010, 19:28:04 »

bizde sualtı kurtarmada çifli tüplerle eğitim almıştık cavur ölüsü gibi ler bide doldurunca allah ufak tefek birisi için gerçekten zor oluyodu bide dolu halde fuul ekipman şınav çektiriyolardı eğilen kalkamıyodu Gülümseme kıdemli olduğumdan hiç şınava yatmamıştım hehe her seferindede tüp kayışlarını foralı yapmak işkence oluyodu alışınca kolayoluyoda ilk anlarda baya zaman kaybettiriyodu kolay foralı yapmak şimdi bc ye tak tüpü tümü sallamak gerekirse bas clipse salla gitsin Gülümseme
drujba
Ziyaretçi
« Yanıtla #43 : 11 Mart 2010, 20:01:07 »

sivilde kimse şnav çekmiyor..senin  işi bildiğini kullandığını bildiğim için yanıt verdim.. sizdekiler kaç litrelikti ?
şu eski amerikan tüpleri olmasın çelik 12+12 yada 80 cft çiftliler.. onlar ağırdır ama suda hissetmiyorsunki ..
benim çok sevdiğim 9+9 lt lik Scubapro larım  var, hiçte ağır değil  sırtta tekli 18  lik gibi dengesiz değil sırtlıkız kullanıyorum..
hem tüplerimi sallayıp gönderemem haaa Gülümseme  neyi gönderiyon kardeş kaç gayme biliyonmu  Gülümseme)))
Re_Death
Tolga
Lüfer

« Yanıtla #44 : 11 Mart 2010, 21:20:55 »

amerikan 12+12 lik tüplerdi sanırsam suda sorun olmuyodu evet sadece karada sırtta çelimsiz biri için çok ağır oluyodu paytak paytak yürümek zorunda kalıyolardı benim hoşuma gidiyo yodu sırtlıkla kulanmak direk vucuda oturduğundan denge sorunu olmuyodu ondan söyledim

tüpü sallamak derken acil durumlar için söylemiştim yoksa o tüpler sallanırmı  Gülümseme
  Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 16
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: