burfak , lafı ağzımdan aldın derlerya işte dediğin gibi bende bi satır bunu ilave edecektim unutmuşum..
gerçektende o fotodaki tüplerin çoğu çiftli idi.
O yıllarda tekli tüp daha azdı desem doğruduır nitekim yaşayanlar bilir.. önde 2X 12 lt lik Aqua Lung ları (AL ) görüyorsun .
Hep daha fazla kalalım daha çok dalalım yada yarısını şimdi kullanırım yarısınıda 2. dalışta gibi düşünce içinde çiftli tercih edilirdi..
çünkü kompresör yoktu , Caddebostan da sonradan bizim Aktif te vardı. Şahislarda hemen hemen hiç yok gibiydi..Habaş a giderdik tüp doldurmaya.. Topkapıya gidip gelmek tüp doldurmak zordu bugünkü gibi herkesin altında araba yoktu . Hafta sonu Sarosa bir gün önceden minibüs kiralar giderdik ,minibüscü tüpleri ağırlıkları görünce verdiği fiyata pişman olur fark isterdi

Bi seferinde evhamlı bir yaşlı şöföre çattık Sarosa kadar ya bu tüpler patlarsa nolcak benim çoluk çocuğum var diyip durdu tam Sarosa geldik yahu patlarsa zaten sizde ölürsünüz dedi bizde rahatladık..
Tabiki eğitim sırasında kuluplerde çiftli ile değil , şimdi pek kalmıyan yada az kullanılan 10 lt liklerle öğrenirdik.
Artık 12 lt en yaygın tüp oldu.. iyi görmüşsün valla gözünden kaçmamış..
Ersun'un gelmesini bende çok istiyorum , gerçek bir profosyonel , eğitimci ve bu sitenin en eski demirbaşlarından biriyle tanışmış olursunuz.. bu sektörde iş gücü ve iş ahlakı çok takdir ediliyor.. zor zanaattır sanayicilik
Sanayi dalgıçlığını başlıkla dalmayı He O2 yi anlattırırız..
Ersun ,Marmaray gibi her içinden geçtiğinizde hatırlayacağınız dünyanın sayılı projelerinden birinde emeği olan bir profosyoneldir..Ersin Hoca ve Ersun un anlatacakları öyle bir güne sığmazya .. uğrar alırız tabiki..