05 Eylül 2010, 20:14:37
News:
  Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: Mordoğan'a Yapay Resif için C-47  (Okunma Sayısı 812 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AhmetAksu
Gümüş
**

Dalıyorum.O halde varım...

« : 10 Mayıs 2010, 00:36:32 »

Mordoğan Belediyesi, İzmir Sualtı Derneği (İZSAD) ve 360 Derece Tarihi araştırma Merkezinin Ortak projesi olan Yapay resif kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığından temin edilen ve Hziran ayının ilk haftası batrırılacak olan C-47 uçağı 09.05 2010 Pazar günü Mordoğana ulaştı. Montaj çalışmalarına 10.05 2010 Pazartesi günü başlanıyor.
mustafa93
Gümüş
**

« Yanıtla #1 : 20 Mayıs 2010, 10:36:21 »

aslında bunu yapmaları dalış turizmi açısından çok güzel.fakat birden fazla yere aynı tip uçaktan batırmak sakat iş bence (bodrum,kaş,akçaabat ta zaten c-47 var).Bence kullanım dışı olmuş eski bir tank,zırhlı araç,veya mümkünse eski bir jet uçağı veya 2.dünya savaşı devrinden kalma bir uçak batırılmalı oraya.Veya herhangi bir aracın kopyası yapılıp da oraya batırılabilir.Dİrek vinçlerle enkazı indirmek hata bence.Vinçleri deniz üstünde bırakacaklar,enkaz direk dibe insin.Dİpte belli bir açıyla yattığında sanki bir savaşta düşmüş gibi durur insanları daha fazla büyüler.AMa dümdüz durduğunda çok kötü oluyor.Sanki su altında oraya heykel yapılmış gibi duruyor.Pınar-1 gemisini batırmaları iyi olmuş ama keşke müze olsaydı diyorum.

NOT:DUmlupınar denzaltısına dalan Kurtaran gemisine ne oldu? Bazı kaynaklar 2000'deki denizkurdu tatbkatında birkaç gemiyle beraber batırıldı diyor,bazıları da söküldü.Lütfen biri beni doğru bilgilendirebilirmi

Ordular ilk hedefiniz batıklar ileri.
Mert
Lüfer

« Yanıtla #2 : 20 Mayıs 2010, 11:00:15 »

babam Deniz Kuvvetlerine yazılı sordu gerlen yanıt Akdenizde Deniz AKurdu tatbikatında hedef gemi olarak batırılmış ama daha önce içindeki donanım makineler herşey sökülmüş kesin bilgi bu
izmirian
Gümüş
**

« Yanıtla #3 : 08 Haziran 2010, 17:06:38 »

aslında bunu yapmaları dalış turizmi açısından çok güzel.fakat birden fazla yere aynı tip uçaktan batırmak sakat iş bence (bodrum,kaş,akçaabat ta zaten c-47 var).Bence kullanım dışı olmuş eski bir tank,zırhlı araç,veya mümkünse eski bir jet uçağı veya 2.dünya savaşı devrinden kalma bir uçak batırılmalı oraya.Veya herhangi bir aracın kopyası yapılıp da oraya batırılabilir.Dİrek vinçlerle enkazı indirmek hata bence.Vinçleri deniz üstünde bırakacaklar,enkaz direk dibe insin.Dİpte belli bir açıyla yattığında sanki bir savaşta düşmüş gibi durur insanları daha fazla büyüler.AMa dümdüz durduğunda çok kötü oluyor.Sanki su altında oraya heykel yapılmış gibi duruyor.Pınar-1 gemisini batırmaları iyi olmuş ama keşke müze olsaydı diyorum.

NOT:DUmlupınar denzaltısına dalan Kurtaran gemisine ne oldu? Bazı kaynaklar 2000'deki denizkurdu tatbkatında birkaç gemiyle beraber batırıldı diyor,bazıları da söküldü.Lütfen biri beni doğru bilgilendirebilirmi
aslında mantıklı çok mantıklı eskiyen belediye otobüslerini batırıyorlardı bir ara izmir körfezine  öyle bir şey mesela hoş olurdu  hem balıklar hem bizim için keyifli .

bu arada nereye batırılacak  ne zmaan  dalabileceğiz ?

cehalet erdemdir
Mert
Lüfer

« Yanıtla #4 : 08 Haziran 2010, 21:11:21 »

Mustafaya nooldu kayboldu yine sınavlarımı vardı benim gibi  özledik onu 4 temmuzda gelse bizle Yassıya iyi şamata yaparız bize batıkları anlatır Gülümseme)
burak
Editör
Mavi Köpekbalığı

hayat suda başladı

« Yanıtla #5 : 09 Haziran 2010, 08:43:50 »

Başınıza iş almayın da.
Mert
Lüfer

« Yanıtla #6 : 09 Haziran 2010, 10:47:19 »

Burak abi gelseydin onu sana teslim edicektik zaten  onu ancak sen tutabilirsin Gülümseme)
kolhet
Global Moderator
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #7 : 09 Haziran 2010, 12:18:30 »

Mustafa hala dalmadımı Gülümseme

YİĞİT ADAM KURDA BENZER..BESLEYEREK KAFESTE TUTAMAZSIN..DAİMA ORMANA GERİ DÖNER
burak
Editör
Mavi Köpekbalığı

hayat suda başladı

« Yanıtla #8 : 09 Haziran 2010, 14:31:17 »

hayatta işim olmaz.
allahın izniyle ben o gün kemer 3 adalarda olurum dalışta.
Mert
Lüfer

« Yanıtla #9 : 09 Haziran 2010, 17:57:27 »

Mustafanın şimdi dalacak şansı yok okulu var  ama bizle Yassıya gelse  discovery yapar   

Burak abi  bu afacanı ancak sen  tutarsın diye düşündük valla gelse çok seviniriz annesiyle gelsin

O ilerki yıllarda çok büyük araştırmacı dalgıç yazar yani ünlü  olcak bizde Mustafayı ilk kez biz daldırmıştık deriz
ilerde bizimle roprtaj yaparlar Mustafa için yani olmaz olmaz demeyin
pdalgıcalper
Hamsi

« Yanıtla #10 : 24 Haziran 2010, 21:19:36 »

Yabanci bir makalede okumustum, bu tur araclari batirirken SUYUN ATIKLARLA KIRLETILMESINI ENGELLEMEK icin ayri bir temizlik islemine tabi tutuyorlarmis. Tam olarak hatirlamamak ile beraber ozellikle yakit ve yag tasiyan makina, tanklar ayrica bir islem goruyormus. Bizim batirilan gemi ve ucaklarimizdaki durum nedir arkadaslar?
burak
Editör
Mavi Köpekbalığı

hayat suda başladı

« Yanıtla #11 : 24 Haziran 2010, 21:26:53 »

İz tv seyrediyormusunuz rastladınızmı bilmiyorum.
İz tv de SG115 batığı uçak batığı ve birkaç tane daha batığın nasıl hazırlandığını nasıl batırıldığını belgesel şeklinde gösterdi Savaş Karakaş.

Tabiki yakıt tankları sökülüyor. Kablolar denize zarar verebilecek herşey sökülüyor.
Son kısmında da dalıcıların girmek isteyip sıkışabilecekleri yerler kaynakla mühürleniyor.
Son olarakta önceden planlanan yerde batırılıyor. Hemen hepsinde sorun yaşandı benim seyrettiğim yapay resiflerde Gülümseme ya geç battı ya biraz daha derine kaydı vs.
Ama bu batıklar hem balık yuvası olması açısından hemde dalıcılara zevk vermesi açısından harika.
pdalgıcalper
Hamsi

« Yanıtla #12 : 24 Haziran 2010, 21:50:28 »

Burak katiliyorum.. Sualtı faunasina cok buyuk katki getirecegi kanisindayim.  Bu arada Savas Karakas'in belgesellerine de hayran omamak elde degil.

Oglum Egedeniz'in Cartoon Network ve Disney XD de takip ettigi cizgi dizilerinden first buldukca TV izleyebiliyorum.. IZ TV'yi de  genelde gec saatlerde anca takip edebiliyorum.
mustafa93
Gümüş
**

« Yanıtla #13 : 06 Temmuz 2010, 15:49:05 »

Rica edersem biri bana ''SOnsuz Mavilik'' belgeselinin tüm bölümlerini izleyebileceğim veya indirebileceğim site linklerini verebilirmi? Yıllardır arıyorum bu belgeselleri

Ordular ilk hedefiniz batıklar ileri.
palombaro
HAKAN
Administrator
Mavi Köpekbalığı

« Yanıtla #14 : 06 Temmuz 2010, 21:57:59 »

onların linkleri olacagını sanmıyorum...

BİYOSFERİN USTASIYIM HİDROSFERİN HASTASIYIM
  Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: