08 Eylül 2010, 00:22:08
News:
  Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: Adrasan'da dalış  (Okunma Sayısı 317 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mumtazesi
Mümtaz Afşın Esi
Gümüş
**

« : 21 Haziran 2010, 13:32:29 »

Değerli Forum Üyeleri;

Temmuz ayının ortasında Adrasan'da tatil yapmayı planlamaktayız. Sessiz ve sakin bir yer olduğu konusunda bilgi sahibi olduk. Bu tatilimde en az dalış yapmak istiyorum. Bu konuda telefonu internetten edindiğim bir dalış okulu ile görüştüm. Adrasan'da dalış konusunda bilgi sahibi misiniz? Sizlerin tecrübelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla;

Mümtaz Afşın ESİ
Mert
Lüfer

« Yanıtla #1 : 21 Haziran 2010, 14:31:20 »

Adrasan saklı cennet ! çok keyif alıcaksınız inanılmaz güzel dalış yerleri var şimdiden iyi dalışlar
burak
Editör
Mavi Köpekbalığı

hayat suda başladı

« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2010, 15:37:37 »

Adrasan ın neresi olduğunu bilmeyenler için yazayım.
Bende bilmiyordum google dan allah razı olsun Gülümseme
Adrasan'ın (Çavuşköy) Antalya'ya uzaklığı 95 km. Yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculukla ulaşabiliyorsunuz.

Özel arabanızla geliyorsanız Antalya'dan Kemer istikametine gidiyorsunuz, Tekirova'yı ve çıralı olympos yol ayrımını geçtikten sonra yolun solunda Çavuşköy (Adrasan) tabelasınını görüyorsunuz. Deniz yönüne uzanan çam ağaçlı 9 km'lik asfalt yola giriyorsunuz. , Jandarma merkezinden sola sahile inen yola dönüp yaklaşık 2 km devam ettikten sonra karşılaşacağınız çınar ağacı ve camiden sola veya sağa dönerek sahile iniyorsunuz.
mumtazesi
Mümtaz Afşın Esi
Gümüş
**

« Yanıtla #3 : 26 Temmuz 2010, 13:03:31 »

Değerli Forum Üyeleri;

Adrasan'da tatilimi bitirip Ankara'ya döndüm. Adrasan'da 10 dalış yaptım. Tek kelime ile mükemmeldi. Holger Pollman ve Mediha Pollman'ın sahibi olduğu Adrasan Dalış Merkezi ile dalışlarımı yaptım. 10 dalışın hepsi birbirinden farklı ve süprizlerle dolu idi. Zaten denize ve dalışa verdiğim gönül katlanarak arttı. Çok şey öğrendim. Adrasan'da dip populasyonu çok zengin. Adrasan sonrası Cumartesi günü de Kemer Üç Adalarda iki dalış yaptım. Ama itiraf etmek isterim ki Adrasan'ın yerini dolduramadı bende. Herşey güzel giderken teknede kayıt düşmem ve ayağımı incitmemi nazar olarak algıladım. Ancak dün Ankara'ya geldiğimde hastaneye gittiğimde ayağımdaki travmanın daha ciddi olduğunu öğrendim. Şimdi dört gün yatak istirahatım var. Ama Adrasan'da yaptığım 10 dalış ve Kemer'de yaptığım 2 dalış sonrası ayağım ağrısı da bir sonraki dalış noktamı planlamadan kendimi alamıyorum Gülümseme.

Herkese iyi dalışlar.

Not: Adrasan'da dalış için kesinlikle Adrasan Dalış Merkezini tavsiye ediyorum. Benim gibi acemi bir dalıcı için çok ama çok öğretici idi.
burfak
Burak
Orkinos

« Yanıtla #4 : 26 Temmuz 2010, 15:24:01 »

Teşekkürler bilgiler için.

eminim bir çok kişi duymamıştır Adrasan'ı. Biraz daha anlatabilir misiniz? mesela kaç dalış merkezi var, konaklama imkanları nasıl? ne kadar büyük bir belde falan.

aquaholic
diver77
bilo
Plankton
*

« Yanıtla #5 : 26 Ağustos 2010, 15:06:58 »

burak kardeşim ben 2-3 senedir tatilimi adrasanda geçiriyorum. adrasan olymposa giderken çavuşköy adrasan diye tabeledan karşına çıkacaktır. olymposa giriş yolundan girmeden düz devam edersen karşına çıkacaktır. sessiz sakin bir yer. turizm gelişmemiş alışveriş yönünden kısıtlı bir yer. konaklayacağın yerler apart motel pansiyon tarzında yerel halkın işlettiği yerler. aslında konaklama açısındanda gelişmiş değil ben sakin huzurlu bir yer ailecek rahat denize girildiği için seviyorum. diğer tatil beldeleri o kadar kalabalık geliyorki sanki olay varmış gibi geliyor. adrasanın çok güzel temiz koyları var doğal havuz. mavinin her tonunu görebilirsin. adrasan dalış merkezi ise kıyıda görürsün. hızlı tekneleri var o yüzden en uzak mesafeye bile 15 dk da gidebiliyorlar. holger malzemelere çok önem veriyor güvenle dalış yapıyorsun. su altı zenginliği fena sayılmaz fakat eylül ekim gibi suların serinlemesi ile daha bir zenginleşeceğini düşünüyorum. araban varsa daha rahat tatil geçireceğini söyleyebilirim. ulaşım sıkıntılı

1* CMAS
  Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: