05 Eylül 2010, 19:51:37
News:
  Sayfa: 1 [2]
Yazdır
Gönderen Konu: Babakale batığı: MELPOMENİ  (Okunma Sayısı 599 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
utilus
Plankton
*

« Yanıtla #15 : 29 Temmuz 2010, 15:52:24 »

Sayın Savaş Bey, 20 temmuzda burada bizlerden bu batık hakkında bilgisi olan varmı diye sorduğunuzda anladığım kadariyle siz dalmış ve videoyu çekmiş tamamlamıştınız  herhalde
yada 9 gün içinde gitmesi gelmesi dalması montajı ve diğer teknik gereksinimler yapıldı ise bu inanılmaz bir hız
 her 2 durumdada  kutlarız bizde zevkle izleriz
utilus
Plankton
*

« Yanıtla #16 : 30 Temmuz 2010, 09:46:46 »

bu gece İZ  TV de Melpomeni batığı yayınlanacak ve tahminim doğruymuş çoktaaan hazırlanmış bu video program , batık hakkında bilgisi olan varmı ! sorusuyla bir endirekt reklam yapılmış !

buraya yazan  Savaş Karakaş mı yoksa Engin Aygün mü bilinmez ama bu bir scubatr üzerinden yapılmış reklamdır ! bundan sonraki programlar içinde tahminim bu reklamlar devam edecektir  eh ne diyelim işini bilenlere helal olsun !

bizde bu yayın yok artık birgün  sokak satıcılarının CD tezgahlarına düştüğünde alır seyrederiz
burak
Editör
Mavi Köpekbalığı

hayat suda başladı

« Yanıtla #17 : 30 Temmuz 2010, 15:04:20 »

Neden herşeye negatif bakıyorsunuz?
belki çekimleri yapıldı ama seslendirme için bir hikaye varsa konu varsa haberdar olunmak istendi?

hem siz kimsiniz utilus?
2 msj var ikisi de karalayıcı nitelikte. Önce yeni üyeler kısmında kendinizi tanıtın ondan sonra forum adına eleştiri yapın.

ayrıca İz tv nin de Savaş Karakaş'ın da reklama ihtiyacı yok. Seyreden zaten seyrediyor. İstemeyen de seyretmek zorunda değil.Programın yayın saatlerine gelince zaten bu yayın saatleri tssf mail grubunda yayınlanıyor. Gizli saklı birşey değil. burada da yazılsa ne olacak ki?

İster Engin Aygün olsun ister Savaş Karakaş hatta isterlerse reklam yapsınlar ( ki buna ikisinin de ihtiyacı yok zaten dalış camiasında onları tanımayan yok) buyursunlar başımızın üzerinde yerleri var.
İnşallah katılımcı da olup bizleri tv nin haricinde burada bizzat bilgilendirirler.
burfak
Burak
Orkinos

« Yanıtla #18 : 31 Temmuz 2010, 04:20:11 »

utilus,

televizyonda bedava yayınlanan bir programa kızıp tezgahtan illegal yollardan para ödeyerek satın almak yoluyla tepki koymak gerçekten enteresan bir yöntem. çok etkili olacağını da sanmıyorum.

sevgili Savaş abi,
lütfen programlarınızı yayınlanmadan önce buradan haber veriniz. Programlarınızı kaçırmak istemeyen bizlere iyilik etmiş olursunuz. yardımcı olabileceğimiz bir şey varsa da seve seve yardımcı oluruz.

aquaholic
utilus
Plankton
*

« Yanıtla #19 : 31 Temmuz 2010, 11:08:24 »

-forumlarda açık kimlik zorunlumudur ? forumun amacı tartışmak ve paylaşmaksa açık kimlik gereklimidir? forumlar dernek değildirki
- kişilere karşı değiliz ama bu tür iş yapan  bir  TV programı yapan için   tabiki reklama  gerekir şarttır hatta burasıda ilgili bir platformsa tabiki direkt veya endirekt reklam yapılır  bu programı yalnız dalgıçlarmı izliyor zannediyorsunuz 
dalgıçların sayısı  neki ülke geneline göre  ? program reytingi  ülke izleyicilerinin tümü  için düşünülür
bende bir TV ci olabilirim birinin ikazı ile girip üye olmuş olabilirim  yada uzman biride olabilirim bu neyi değiştirirki hem bu siteyi bu işle uğraşan hobi olarak yapan herkles okuyormu
herkes üyemi ? öyle olsa üye adediniz çok büyük sayılara ulaşırdı bana burayı söyliyen dalgıç arkadaşım ve gurubu üye değilller
- her evde İZ TV varmıki ? bu yayın bedavamı ? siz  hangi semttesiniz ,  kablolu yayın  (paralıdır ) yada Digiturk abonesi değilseniz nasıl izlersiniz? Digiturk bedavamı ? herkes o parayı verip izliyebiliyomu? herkesin durumu iyimi ?
Ayrıca tezgahtan satın alan kişi daha önce parayla alıp yani bedelini ödeyip sonra elden çıkarmış kişilerin 2. elini alıyor ve yine para ödeniyor bedava değil.
O CD ye ilk alan parayı ödemiş ve yayıncınında cebine  hak ettiği girmiş zaten ortada beleş durum yok , beleş olan akşam benim kablolu yayınını yani parası ödenmiş yayını ev halkının dışından  misafir olarak izlemem ,benimki   beleş ama buda gördüklerimi eleştirmemem için bi sebep değil :
      1- 60 mtre çok derin oraya daha büyük daha profosyonel tüplerle inilmesi gerekmezmi ?  daha fazla kapasiteli daha büyük tüplerle dalınmalı değilmi
2- Malya , batık dalışlarında mutlaka önce batığa takılır ,çekilir , kontrol edilir ,garanti takılı ise dalınır ve dalındığındada önce malya kontrol edilir yeri sakatsa değiştirilir iş sağlama alınır , malya yerinden çıktı sürüklendi açığa düştük gibi durumlar yaşanmaz
3- uzak bir yere böylesine büyük olanakları olan kişiler dalmaya gittiğinde bir benzinli kompresör getirir oda en az dakikada 250 litre basacak kapasitede olmalıdır yani aynı anda 2 tüpü bağlıyabilinmeli ve böylece uzun deko gerektiği  için daha önce kullanılmış ve içinde 10-20 Bar kalmış tüplere muhtaç olunmaz
4- bu tür bir profosyonel işte dışarı ekibi yani  su üstü ekibi olmalıdır ve bu ekip gerekli işi anında yapmalıdır içinde 10 Bar kalmış  tüplere muhtaç olunmamalı
5- deko için sallandırılan tüpün düğümü bohçacı kadın düğümü  değil gemici düğümü olmalı ve ( ne tesadüftürki ) birden bire tamda deko tüpüne ihtiyaç olunduğunda uzak çekimden tüpün çözülüp düştüğü ve son anda yakalandığı çekilmiş  bu tür düğüm bu işte kullanılmaz (kanımca bu bir senaryo gereği idi )
Böylesine profosyonel ekip böyle hatalar yapmaz buda bir TV cilik yayıncılık yani işin dramatize ajitasyon tarafıdır  ve bunu yapmaları ürünün beğenilmesi ve satışında önemli faktördür.
Herşeye rağmen emek verenleri kutluyorum hem onlara hemde bana hiç ilgi duymadığı bu konuyu izlettirdiği için dostuma teşekkür ediyorum Dalgıç arkadaşımın dediğine göre aranızda Ersun Büyükgöze gibi bir işi çok iyi bilen profosyonel varmış.
Bide o izlese ve izlenimlerini size yazsa bir danışman olarak. Bu iş pek amatör işi değilde !  burda olup olmam  önemli değil olmayabilirimde hoşçakalın.
burak
Editör
Mavi Köpekbalığı

hayat suda başladı

« Yanıtla #20 : 31 Temmuz 2010, 11:21:48 »

-forumlarda açık kimlik zorunlumudur ? forumun amacı tartışmak ve paylaşmaksa açık kimlik gereklimidir? forumlar dernek değildirki
- kişilere karşı değiliz ama bu tür iş yapan  bir  TV programı yapan için   tabiki reklama  gerekir şarttır hatta burasıda ilgili bir platformsa tabiki direkt veya endirekt reklam yapılır  bu programı yalnız dalgıçlarmı izliyor zannediyorsunuz 
dalgıçların sayısı  neki ülke geneline göre  ? program reytingi  ülke izleyicilerinin tümü  için düşünülür
bende bir TV ci olabilirim birinin ikazı ile girip üye olmuş olabilirim  yada uzman biride olabilirim bu neyi değiştirirki hem bu siteyi bu işle uğraşan hobi olarak yapan herkles okuyormu
herkes üyemi ? öyle olsa üye adediniz çok büyük sayılara ulaşırdı bana burayı söyliyen dalgıç arkadaşım ve gurubu üye değilller

katılımcıların ne kim bilgisi ne nereden katılıyor kaç senedir dalıyor gibi bilgilerini foruma katılanların öğrenmesi için önce "yeni üyeler" bölümünde kendilerini tanıtmaları gelenek olmuştur bu forumda. Bir topluluğa giriyorsunuz selam sabah vermeden kendinizi tanıtmadan konuya atlıyorsunuz....
burak
Editör
Mavi Köpekbalığı

hayat suda başladı

« Yanıtla #21 : 31 Temmuz 2010, 11:26:30 »

sudaki izler

akşam programı seyrettim her zamanki gibi harikaydı.
Öncelikle size geçmiş olsun diyorum. Büyük kaza atlatmışsınız. Engin Aygün hocamızın diğer tüpleri alıp size getirmesi de çok önemli. allah hepimizi bu tarz kazalardan korusun.

TRT de çekim yapan ve 55 metreden çekim yapıp vurgun yemeyen hocamızı da duyunca içim bir tuhaf oldu. allah korumuş. ikinci yayını dört gözle bekliyorum bu programın. 5 kere seyretsem yine de doyamam sanırım.

Bilerek mi yaptınız bilmiyorum ama bu seferki programınız çok eğiticiydi.

Ellerinize nefesinize sağlık.
burak
Editör
Mavi Köpekbalığı

hayat suda başladı

« Yanıtla #22 : 31 Temmuz 2010, 12:07:10 »

TRT de çekim yapan ve 55 metreden çekim yapıp vurgun yemeyen hocamızı da duyunca içim bir tuhaf oldu. allah korumuş. ikinci yayını dört gözle bekliyorum bu programın. 5 kere seyretsem yine de doyamam sanırım.

seyretmeyenler için anlatayım. Çiftli tüple trt için çekim yapan dalış hocalarından birtanesi ikinci tüpün vanasını açmayı unutuyor. 55 m de hava kesilince serbest çıkışa başlıyor. deko tüpünü de o panikle görüp alamayan hoca yüzeye çıkıyor. Teknedeki deneyimli dalgıçlar onu hemen 10 m ye indirip deko dalışları yaptırıyorlar. Bu saye de de vurgun yemekten kurtuluyor...

Bu arada savaş karakaş ta aynı batıkta dalışını yapıyor bilgisayarı deko veriyor. Tam deko dalışını yapmaya çıkarken deko tüpünün düğümünün çözülüp aşşağıya doğru düştüğünü görüyor. Hemen palet basıp aşşağiya ulaşmadan deko tüpünü yakalıyor ama bu sefer de yanlış hatırlamıyorsam deko süresi 2 saate çıkıyor. Deko tüpü tam dolu değil. kendi tüpü de az kalmış durumda zaten. Engin aygün hoca tekneyle kıyıya gidiyor ve arabada önceki dalışlardan kalan 20 barlık 40 barlık ne kadar tüp kaldıysa hepsini toplayıp savaş karakaş'a yetiştiriyor ve o yarım tüplerle deko tamamlanıyor.

İnşallah seyredersiniz de tadına varırsınız.
Mert
Lüfer

« Yanıtla #23 : 01 Ağustos 2010, 02:41:13 »

utilus kod adıyla yazdırılmış yazının metninin  tamamı  Tırhan Oktay Hocamıza aitti.Kendisinin bilgisayarı olmadığı için yazdırmış ve kalıcı olmayacaktı  gidecekti  hem kısıtlanmadan önce gitti zaten.

Tırhan Hocam , Savaş Karakaş'ı hem çok sever hemde bu işe katkılarından ötürü çok ayrı bir yere koyduğunu söyler ve uzun yıllar bu tür birinin yetişmediği için bu hobinin tanıtımının yapılamadığını anlatırdı. Niyeti öğrenmeden bilmeden insanları S.Karakaş  düşmanı ilan etmek kolay kaldıki böyle hatalar yapmaz bu senaryodur diyor.

Admine buradan sesleniyorum: okumasını dahi kısıtladığınız o IP nin sahibinden   tamamen bir eski dalgıcın düşüncelerini yazmak için o kodu  kullanması istendi. . Ortalığı karıştırmak için değil.       insanlara sataşıp mahalle kabadayılığı yapanlara niye gıkın çıkmıyor ?  bu çifte standart niye ? 

bilki yanıt vermeyen acizliğinden değil çok sıkıntılar çekmiş kalan ömrünü içerde değil çocuklariyle geçireyim diye daha önce küfür edenede efendilik etti

Bunu yazmak polemikse hadi benide kısıtlayın bi postda bana gönderin IP mıda  kitleyin  takımı tamamlıyalım.Bu yazımıda   şimdilik silmeyin banada dikte ettirildi bir süre kalsın sonra IP nin sahibinin tüm gönderdiklerini  silebilirsiniz  .Asıl bunu yapın ne var ne yok yazdıklarının hepsini silin bunu yapıyormusun bizce hiç sorun yok burda kalmaya niyetimizde yok ne var ne yok hepsini sil.

Siz Tırhan Oktay kimdir bilirmisiniz ? O  hayatını o gemiden daha  derinlerde geçirmiş kış günleri lapa lapa kar yağarken  evinin ihtiyacını  kolejde okuyan çocuğunun okul taksidini  çıkarmak için harcamış bir yaşayan efsanedir bunlar onun  düşünceleriydi.
Bu  hobide hem profosyonel,  hem idareci , hem milli sporcu, hem eğitmen ,hem kulup başkanı , Federasyon kurucu üyesi ve TBK nın şeref üyesi kaç kişi var ?

Bence satır satır dikkatle okunmalı ve bu tür batıklarda yapılmaması gereken hatalar için ders alınmalıdır. Hayatını batıklarda geçirmiş çoklarımızın elini bile süremeyeceği cephaneleri top mermilerini çıkarıp kucağında ***ürüp kovana çiviyi vurup delik açıp çekirdeğide mengenede kovandan çıkarıp içindeki barutu boşaltıp sarı malzemeyi 3-5 kuruş için ekmek parası yapan kişidir ve   o batık dalışı için madde madde yazdıklarından hata var dediklerinden bir şeyler öğrenilmeli ders alınmalıdır.

Yorum yapmadan önce  şu sorulmalı ben böyle dalışlar yaptımmı ? yaptıysam bu hataları (eğer gerçek ise senaryo değilse) yaparmıyım? yaparsam hayatta kalırmıyım 60 metrede TV çekimi yapacaksam böylemi yapmalıyım mesela deko tüpünü kendimmi görerek bağlarım yoksa birinemi bırakırım, bu eleştiren kişinin dedikleri acaba doğrumu  diye sormalı ondan sonra yorum yapılmalı.

Ama bize dediki inanıyorumki Savaş gibi bir deneyimli dalgıç bunları seyir cazibesi artsın seyredenler hayrete düşsün reyting alsın diye senaryo olarak yapmıştır yoksa böyle hatalar yapmaz.

Yine bir eski dalgıç,  Emre Omur , Molpeni ve o vurgun olayı için deneyimler ve anılar daki BÜYÜK USTA ya Bodrumdaki mucite sorsunlar Erkan Ayral en iyisini bilir dedi. 
Siteye üye herkesi her yazanı ismini cismini gelmişini geçmişini biliyormusunuz tanıyormusunuz? acaba oh ne güzel olmuş çok beğendim gibilerinden  yazsa yine sorguluyacakmıydınız?  İZ TV nerde beleş izleniyor bizde gidip izliyelim! tezgahlardaki her CD- DVD illegalmi? bu işin korsanı yokki ! biri para verip alıp izleyip sonra elindeki CD leri satmışsa bende tezgahta görür orjinal diye 1-2 tl ye alırım arşivime koyarım öğrenciyim işçiyim işsizim ama meraklıyım alırım tabi niye almıyımki !

Formanın son bölümünüde bugüne kadar  ilgi ile okuyanlar için şimdi son kez koyacağım bu yazıyla scubatr nin tüm bölümlerine yazı işini noktalıyoruz.
Deneyimler ve anılar bölümüne daha önce gönderdiği yazıların bu son olanıyla burda bitiriyoruz tabiki elimizde çok büyük  ilgi ile okunacak kış sezonuna sakladığımız çok önemli başka eski olaylar ve anılar var. 
Tırhan  Hocamdanda  bir daha bu tür anı istiyecek  yüzüm kalmadı. Bize anlattığı anılarının tamamını yazamayız çünkü her seferinde  dinlerken gözlerimizden yaşlar akmıştı yazsak filmlere romanlara konu olur ama  izinde vermez zaten.

Deneyimler ve anılara yazan eski üyenin  bana söylediği  : bu site sayesinde çok değerli bir kaç kişi tanıdım bu bana yeter , paralı eğitmen değilim dalış merkezim yokki reklam yapayım cebimi doldurayım ama kimsenin adını duymadığı kişileri ve unutulmuş gitmiş olayları gün ışığına çıkardım yeni nesillere tanıttım ve bu  yazdıklarım sayesindede bu site epey okundu onun keyfi bana yeter.Değerli arkadaşlar dost dediklerimiz   saygı ve sevgilerimizle esen kalınız.
  Sayfa: 1 [2]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: